- 42-годишна жена е починала в болница във Варна след домашно

...
- 42-годишна жена е починала в болница във Варна след домашно
Коментари Харесай

Първа жертва на домашно насилие при извънредно положение

- 42-годишна жена е умряла в болница във Варна след домашно принуждение . Жената е била призната със подозрения за COVID-19 и с недоволства от болки в гърдите. За гибелта ѝ е задръжан приятелят ѝ Ивайло И., който ще остане за 72 часа в ареста, съобщи Окръжната прокуратура във Варна, съгласно която гибелта в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета.

Ивайло и приятелката му постъпили в болница след подозрение, че са заразени с ковид и били оставени там, с цел да бъдат тествани. Жената се оплаквала и от болки в гърдите, а на 5 април, макар почналото лекуване пациентката умряла.

При аутопсията се изяснило, че дамата е със счупени ребра, поради което е настъпило затруднение в белите ѝ дробове. Пред свои познати тя споделила, че в средата на месец март Ивайло ѝ нанесъл побой. Въпросният Ивайло (30 г.) пък, след гибелта на приятелката си, избягал от болничното заведение. Впоследствие обаче е арестуван, а при претършуване в дома му са били конфискувани пушка и бухалка . Мъжът е осъждан повече от 10 пъти. 

Това е първата жертва на домашно принуждение в изискванията на изключително състояние. Вчера бе обявено, че доста са се нараснали сигналите за тормоз - най-много над дами и деца, в интервала, в който всички би трябвало да са прдимно по домовете си. 

- Над 4100 са осъществените инспекции за спазването на наложителната 14-дневна карантина на територията на Софийска област от началото на изключителното състояние, съобщи Софийската окръжна прокуратура. 1327 са били тестваните карантирани лица, а са тествани и близо 2700 търговски обекта. 

 За нарушаване на противоепидемичните ограничения са били формирани 7 досъдебни производства и 34 прокурорски преписки. Съставени са 73 акта за административни нарушавания, свързани с противоепидемичните ограничения, за които се планува санкция от 5000 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР